نوشته شده توسط : hgu33

به گزارش گروه اجتماعی ایرنا، هر چند به گفته كارشناسان سرعت غیرمجاز، مهم ترین عامل تصادف در جاده های كشور است اما آشنایی با فنون رانندگی می تواند تا مقدار زیادی از تصادفات رانندگی بكاهد.

تعدادی از اشتباهات رانندگان كه بر اثر كم اطلاعی و یا بر حسب عادت انجام می شود و به صورت باورهای غلط در جامعه رایج شده است، به قرار زیر است:

- 'نگه داشتن پدال ترمز در هنگام عبور از دست اندازها'، این كار فشار زیادی را به سیستم فنربندی، اكسل و سیستم ترمز اتومبیل وارد می كند و نحوه صحیح رد شدن از دست انداز به این صورت است كه باید طوری برنامه ریزی كنیم، قبل از رسیدن به دست انداز سرعت را كم كرده و در هنگام عبور از دست انداز ترمز به هیچ عنوان درگیر نباشد.

- 'بالا كشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن كلید آن'، زمانی كه می خواهید ترمز دستی را بالا بكشید دكمه آن را فشار دهید و سپس آن را بالا بكشید. دلیل این كار چیست ؟ این دكمه كار كلاچ ترمز دستی را انجام می دهد و كشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن كلید آن باعث خرابی چرخ دنده های آن و وارد آمدن فشار بیش از حد به سیم ترمز دستی می شود.

- ' تعویض نكردن به موقع روغن گیربكس'؛ افرادی هستند كه خودروشان 150 هزار كیلومتر یا بیشتر كار كرده و وقتی هم از آنها سوال می شود واسكازین را تا به حال تعویض كردی؟ می گویند مگر واسكازین هم نیاز به تعویض دارد!؟ در جواب باید گفت: بله واسكازین نیز مانند روغن های دیگر نیاز به تعویض دارد، تعویض به موقع آن باعث روان كاركردن گیربكس، سلامت گیربكس و... می شود، كیلومتر تعویض آن بستگی به نوع روغن و گیربكس اتومبیل و شرایط كاركرد آن دارد.

- 'تعویض یكبار در میان فیلتر روغن'، گاهی دیده شده كه افراد فیلتر روغن را یك بار در میان تعویض می كنند و اكثرا همین افراد از فیلتر های با كیفیت پایین استفاده می كنند. ابن كار باعث می شود فیلتر عمل تصفیه را به خوبی انجام ندهد و منجر به آسیب های جدی به موتور خودرو شود. بی شك اگر هربار با تعویض روغن، فیلتر عوض و فیلتر مناسب جایگزین آن شود متوجه خواهیم شد كه چقدر از هزینه تعمیر موتور و اتلاف وقت جلوگیری خواهد شد.

- 'درجا گرم كردن ماشین به مدت طولانی'؛ این كار نه تنها مفید نیست بلكه ضرر زیادی هم به موتور وارد می‌آورد. درجا كاركردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز می شود و این گرما به موتور منتقل می گردد كه به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در زمستان بهتر است نهایتا یك دقیقه ماشین درجا كاركند، سپس چند كیلومتر از مسافت را تا گرم شدن مطلوب ماشین با سرعت پایین حركت كنید.

- 'پایین آوردن شیشه به جای استفاده كردن از كولر دراتوبان'؛ تجربه نشان داده است كه اگر یك خودرو در اتوبان كولرش روی درجه یك فن روشن باشد، مصرف سوختش از خودرویی كه شیشه راننده آن باز است، 40 درصد كمتر است.

- 'خلاص نكردن دنده پشت چراغ قرمز و در ترافیك'، این كار باعث وارد آمدن فشار مضاعف روی دوشاخه كلاچ و گیربكس می شود.

-'گرفتن ترمز و كلاچ به صورت همزمان برای نگه داشتن خودرو'؛ این كار باعث می شود كه متراژ ترمز افزایش پیدا كند، زیرا زمانی كه كلاچ درگیر است از نیروی ترمزی موتور نیز استفاده می شود و زمانی كه كلاچ و ترمز باهم فشار داده می شود، خود باعث دیرتر ایستادن خودرو می شود. بهترین كار این است كه ترمز را فشار داده و قبل از اینكه خودرو به لرزش بیفتد، كلاچ را بگیریم.

- 'با سرعت پایین در لاین سرعت حركت كردن و بالعكس'، بسیار دیده شده كه رانندگانی با سرعت های بسیار پایین در لاین سرعت حركت می كنند و در عوض رانندگانی با سرعت های زیاد در لاین های كناری حركت می كنند، هر دو این موارد باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیری در خودرو می شوند.

- 'ریختن آب لوله كشی داخل رادیاتور'؛ این كار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در رادیاتور، واتر پمپ و موتور می شود و بسیار دیده شده كه حتی باعث سوختن واشر سر سیلندر نیز شده است.

بهترین كار این است كه آب را جوشانده و بگذاریم تا سرد شود و دوباره آن را بجوشانیم هرچه دفعات سرد شدن وجوشاندن بیشتر شود، املاح آب كمتر خواهد شد. به این نكته توجه كنید كه پس از سرد شدن، رسوبات در كف ظرف، ته نشین خواهد شد، لذا از ریختن ته آب به داخل رادیاتور خودداری كنید. البته مایع های آماده هم در بازار موجود است كه از روش اول قابل اطمینان تر است.

- 'ریختن آب لوله كشی داخل منبع شیشه شور'، این كار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در منبع، شلنگ ها، نازل و پمپ آب می شود، برای تامین این آب هم می‌توان از روش های بالا استفاده و یا از مایع های آماده برای این منظور استفاده كرد.

- 'سنگین كردن بیش از حد خودرو'؛ پر كردن صندوق عقب با وسایلی كه به آن احتیاجی نیست، باعث بالا رفتن مصرف سوخت می شود، حدالامكان باید خودرو خود را سبك كنید.

- 'نصب باربند در مواقعی كه به آن نیاز نداریم'؛ باربند را فقط باید زمانی بست كه به آن احتیاج داریم، زیرا وجود باربند باعث افزایش مصرف سوخت، حداقل به میزان 10 درصد می شود.

- 'نشاندن كودك روی پای سرنشین جلوی خودروی ایربگ دار'، این اقدام بسیار خطرناك است و در یك تصادف كوچك اگر ایربگ باز شود، كودك ضربه شدید خواهد دید. حتی احتمال خفگی وجود دارد، بنابر این بهتر است همیشه كودك روی صندلی مخصوص در ردیف عقب بنشیند.

- 'استفاده از نور بالا در مه'؛ در شرایط مه آلود استفاده از نور بالا دید را كمتر می كند. در این شرایط نور خودرو باید روی نور پایین باشد و اگر خودرو مه شكن دارد، باید آن را روشن كرد .

- 'تكیه پا به كلاچ'، بسیار دیده شده رانندگانی كه وقتی حتی با دنده پنج در اتوبان حركت می كنند، پای خود را روی كلاچ تكیه می دهند و كلاچ كورس كامل خلاصی را طی نمی كند. این كار باعث فشار آمدن به گیربكس نیز می شود.

- 'جلو آوردن بیش از حد صندلی'، خیلی از افراد فكر می كنند هرچه صندلی جلوتر باشد، تسلط راننده بیشتر است و به اصطلاح دست فرمان خوب می شود، اینطور نیست، صندلی باید طوری باشد كه راننده كاملا احساس راحتی كند.

- 'گاز دادن قبل از خاموش كردن خودرو'، این كار قبلا در خودرو های كاربراتوری برای بهتر روشن شدن خودرو انجام می شد، اما در خودرو های انژكتوری این كار مضر است. زیرا زمانی كه شما گاز می دهید و سپس سویچ را می بندید، مقداری بنزین نسوخته باقی می ماند كه خود باعث خرابی سوزن انژكتور و بد كار كردن خودرو در هنگام استارت زدن دوباره می شود.

- 'خاموش شدن خودرو به دلیل نداشتن سوخت'؛ این كار در بعضی اوقات باعث سوختن پمپ بنزین می شود و اصولا نباید گذاشت چراغ بنزین روشن شود. زیرا رسوبات و ناخالصی های ته باك وارد مسیر سوخت می شود و باعث اختلال در كار پمپ بنزین، فیلتر بنزین و نهایتا انژكتور می شود.

تابستان فصل مسافرت است و بسیاری از هموطنان نیز از خودروهای شخصی برای تردد استفاده می كنند. كارشناسان می گویند چنانچه شهروندان در كنار رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی، به مسایل فنی خودرو و همچنین فنون رانندگی بیشتر آشنا شوند سفر خوش و بی خطری خواهند داشت.

اجتمام** 1379**1569





:: برچسب‌ها: موسیقی ,
:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 14 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: